234 са новодиагностицираните  случаи на COVID-19 в Пловдивска област за

...
234 са новодиагностицираните  случаи на COVID-19 в Пловдивска област за
Коментари Харесай

Ваксинираха футболистите на Локо, следващата седмица - ВМЗ-Сопот

234 са новодиагностицираните  случаи на COVID-19 в Пловдивска област за миналото денонощие. Според данните на Областния спешен щаб броят на оздравелите е по-висок – за последните 24 часа са излекувани 268 души. 

За миналите 24 часа от Спешна помощ са дали отговор на 231 повиквания, от тях 72 свързани с COVID-19. Хоспитализирани са 6 заболели в региона и 22 в Пловдив, оставени на домашно лекуване са 44. Според Областната осведомителна система 308 са свободните кревати, от които 27 интензивни. По информация на РЗИ  за денонощието са починалr 14 души с ковид на възраст от 40  до 88 години.

В региона за последните 24 часа са били ваксинирани 1485 души. От РЗИ осведомят, че  имунизацията продължава, като в инспекцията чакат през идващите дни да получат още ваксини. 

Мобилен екип на Община Пловдив за имунизация против COVID-19 сложи през днешния ден ваксина на футболисти на ПФК „ Локомотив 1926 “ Пловдив и на чиновници на клуба.

Поставени са общо 30 дози на записалите се искащи. Първо бяха ваксинирани чиновниците от клуба, защото по експлицитното гледище на треньора Александър Тунчев футболистите трябваше да проведат заниманието си и едвам тогава да им бъде сложена ваксина.

От идната седмица стартира ваксинирането и на искащите от ВМЗ –Сопот, като Министерство на здравеопазването е осигурило нужните дози.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР